Achtergrond

Adelaar

Iolar betekent adelaar in het keltisch, een oude taalfamilie die vroeger over bijna heel Europa werd gesproken. Er zijn nog een aantal woorden in het Nederlands die uit het keltisch komen, maar eigenlijk is er in Nederland weinig meer van het keltisch over.

Symboliek

De adelaar of arend is een krachtige roofvogel met erg scherpe ogen. Voor de fotografie is het belangrijk goed te kijken en gebeurtenissen of andere dingen snel op te merken. Doordat de adelaar vliegt, heeft deze veel overzicht, iets wat in de fotografie een praktische eigenschap is.
In de symboliek leert de adelaar ons dat wij het leven altijd in zijn geheel moeten zien, zowel de licht- als schaduwzijden. Een adelaar straalt onder andere schoonheid en onafhankelijkheid uit. Vooral schoonheid vind ik belangrijk in de fotografie of eigenlijk in mijn hele leven. Overal valt wel iets moois te ontdekken, al lijkt het soms niet zo.

Foto van een paraglider in de bergen

Vliegen

Een andere belangrijke kant van een adelaar is dat deze kan vliegen. Daarnaast komt de adelaar ook nog eens het hoogst van alle dieren. Onder andere thermiek wordt gebruikt om zonder al te veel inspanning heel hoog te komen.
Omdat mijn hobby vliegen is, parapenten in mijn geval, is de adelaar een vogel die ik enorm bewonder. Ik heb altijd gedroomd: 'Was ik maar een vogel'. Met parapenten is die droom heel dichtbij gekomen. Van een adelaar, die met zoveel gemak zo hoog komt, kan ik nog een hoop leren.

Door deze combinatie heb ik de adelaar gekozen als symbool.

Portretfoto van Maaike

Over mij

Tijdens mijn middelbare schoolperiode klopte ik ooit aan bij een fotowinkel in mijn woonplaats om te vragen of ik daar wellicht kon werken. Fotografie vond ik altijd wel leuk en ik had een tijdje daarvoor m'n eerste compactcamera met zoomlens gekocht. Toevallig was er net een vacature en ik kon een maand later beginnen. Daar ligt de basis van mijn fotografische kennis. Al snel kocht ik een tweedehands spiegelreflexcamera, een Praktica. Toen de lens wat los begon te zitten en er een leuke Nikon spiegelreflexcamera werd ingeruild, ben ik overgestapt op Nikon.

Toen ik ging studeren, ergotherapie, ben ik blijven fotograferen. Een paar jaar geleden ben ik de Fotovakschool in Apeldoorn gaan doen, waarvan ik de vakopleiding bijna heb afgerond.

Panoramafotografie is mijn specialiteit. Luchtfotografie is iets dat ik in de toekomst wil gaan doen, mede gezien mijn hobby parapenten. Mijn fotografie-werk is te bekijken onder het kopje "Foto's".